25 April 2009

Cutremur la TV

A fost cutremur pe la ora 20:18 şi a ţinut 5 minute, 5 grade pe scara Mercali in Vrancea, 3-4 grade in Bucureşti şi pe scara Richter 5.3 grade la adancimea de 120km.

Prin apartament nu s-a simţit atât de tare precum se zice, s-au deschis câteva uşi pe la dulap s-a mişcat un pic lustra şi au picat reţelele RDS, care nici acum nu merge, şi Vodafone până la ora 21:15.

Plini de îngrijorare m-au contactat şi cei doi incredibil de glumeţi prieteni de peste graniţă să mă întrebe de sănătate si de cauzele acestui cutremur.

Cum stau lucrurile la tembelizator...

Atela 3:
Ne vorbeşte un oficial al unui institut de seismologie care ne-a asigurat ca nu o să se mai repete, după care pentru a sublinia neimportanţa acestui cutremur ne spune că vecinul lui dă găuri cu bormaşina pentru a pune tablouri. Apoi incepe să-şi aducă aminte despre cutremurul din '77. În paralel cu această convorbire telefonică (la aştia de ce naiba merg telefoanele?) sunt difuzate imagini cu seismul din Italia (care a avut loc cu 2-3 săptămâni înainte) iar individul se prinde într-un monolog oarecum familial despre cât de important este să stăm liniştiţi.

Imaginaţia.TV
O moderatoare încă şocată (sau poate ăsta e stilul ei jurnalistic) şi cu multe flash-back-uri din '77 dă telefoane (şi la aştia merge telefonul numai la mine nu) în stânga şi în dreapta pe la toţi oficialii, care de altfel sunt la fel de liniştiţi ca şi cel ce vorbise pe Atela 3 (dacă nu cumva era acelaşi oficial), drept pentru care a primit asigurari că nu există replici în majoritatea cazurilor şi nişte informatii statistice (pe care le ceruse din curiozitate jurnalistică pentru a trage niste concluzii, exact asta a spus, să tragă concluzii bazate pe cunoştinţele ei în acest domeniu şi pe cele ale domnului Păunescu-Barbă-Albă care era prezent in emisiune). Dupa aceea moderatoarea a rămas uimită aflând că sistemul de avertizare nu a fost implementat la centrala nucleara şi convorbirea s-a încheiat. Alt oficial a început din păcate convorbirea zicând "Da doamnă s-a simţit dar care-i problema..." după care s-a întrerupt. Timp de 10 minute cât m-am mai uitat s-a judecat indiferenţa acelui oficial care nici nu a apucat să termine fraza.

Dupa 30-40 de minute pe toate posturile apăreau o gramadă de indivizi jurnalişti ce au ajuns în studio şi relatau ceea ce au simţit ei în casă. Cănd naiba au avut timp să ajungă nu ştiu.

În concluzie tanti aia de la Imaginaţia.TV chiar m-a speriat aşa că am ajuns în cameră sa scriu despre asta.

No comments:

Post a Comment