26 April 2009

Eclipse MTJ Webinar

De ceva vreme urmaresc cu atenţie Eclipse Live aşteptând cu nerăbdare câte o prezentare interesantă.

Ultimul webinar la care am am avut plăcerea să particip era despre Eclipse Mobile Tools for Java, un proiect menit să ofere utilizatorilor Eclipse un mediu de dezvoltare Java ME. Acest proiect este un merge intre Eclipse MTJ 0.7 si EclipseME, două plug-in-uri pentru Eclipse ce doreau să aducă puterea framework-ului Eclipse dezvoltatorilor de aplicaţii mobile şi dezvoltatorilor de aplicaţii pentru dezvoltarea de aplicaţii mobile.

EclipseME, un plug-in pe care l-am folosit cu succes in trecut (succesul a fost doar in folosire nu şi în dezvoltare), cred că este cea mai bună alternativă pentru Netbeans.

MTJ 0.7 este un framework pentru dezvoltarea de IDE-uri pentru diferite Mobile SDK-uri.
În final MTJ 0.9 aduce puterea acestor două plug-in-uri dezvoltatorilor cât şi companiilor de telefoane mobile.

Prezentarea a fost interesantă, a abordat ambele aspecte ale plug-in-ului şi a fost oreacum bine organizată dar la final timpul alocat întrbărilor a fost foarte scurt.
Ce m-a amuzat a fost chestionarul de final care întreba dacă a fost interesantă prezentarea. Singurele opţiuni de răspuns erau "YES". Şi toate astea din cază ca am rezoluţia de 1024x768. Sunt curios dacă utilizatorii de netbook-uri aveau vre-o opţiune.


No comments:

Post a Comment