11 May 2009

Adobe First Time Quality Engineer 2.0 - Interview

Am cam rămas în urmă cu postatul aşa că acum o să vă povestesc despre inteviul de miercuri (06.05.2009).

Pentru a răspunde la întrebarea mea din postul anterior, m-am hotărât să urmez seminarul din mai multe motive: pentru că îmi place să invaţ (cred că v-aţi dat seama de asta :P ), pentru că mă intrigă titulatura de Quality Engineer (QE) pe care o folosesc cei de la Adobe (chiar se ascunde ceva în spatele ei), pentru că am făcut testare funcţională HW şi totuşi sunt pasionat de SW şi pentru că vreau să ştiu cât mai multe. Mai sunt şi alte motive pentru care nu am refuzat să mă duc la intreviu dar sunt pe al doilea plan.

Şi uite aşa am ajuns miercuri seara in faţă la Anchor Plaza, o clădire de birouri modernă, din sticlă, unde îmi doream de multă vreme să intru. Am fost întâmpinat de echipa de security care trebuia să mă înregistreze ca vizitator şi să mă invite în clădire. De invitat m-au invitat şi mi-au arătat cum să ajung la Adobe. Tot ce trebuie să fac e să apăs pe panoul de comandă de langă lifturi pe etajul 9 şi să citesc litera liftului pe care îl aştept. Apas 9, văd C, fac dreapta văd 6 lifturi, mă uit dupa C, îl găsesc, mă aştepta cu uşile deschise, dau să intru şi mă refuză, se închid uşile. Se pare că am fost prea lent. Mă întorc apăs iar 9, văd F, mă orientez ceva mai repede dar nu destul de repede pentru liftul F, nici el nu m-a plăcut. Nervos scanez toate literele pentru a putea alerga hotărât în lift, apăs 9, alerg după colţ, sar în lift şi se pare că mai era cineva care nu înţelegea entuziasmul meu ieşit din comun la călătoria cu liftul. Liftul e cât un lift din Leu A de mare, suportă 13 persoane, în total 1300Kg (spre satisfacţia mea, 13 persoane ca mine) şi are TV.

Am ajuns la 9, mă întâmpină un tip şi mă invită in sala "Valahia" (vă explic în alt post cum e cu Valahia asta), o sală de 150mp cu o masă de ping-pong, biliard, foosball, bucătărie si altele. Panoramă prin peretele de sticlă direct spre blocul meu. Sunt invitat într-o altă sală mai mică (are şi ea un nume) şi îl aşteptăm pe cel de-al doillea angajat Adobe pentru interviu.

La interviu (care se vrea să fie o discuţie liberă) am discutat despre ce am făcut, despre ce îmi place să fac şi mai ales despre ce am făcut şi nu a mers bine. După asta incepe o discuţie despre cum cred eu că se face QA (Quality Assurance) pentru o sticla de plastic. Aici sa vezi imaginaţie brută din partea mea. Noroc că dispun de ea, cred că au fost încântaţi de modul în care privesc eu sticlele de plastic. De aici am intrat intr-o sumedenie de situaţii imaginate despre cum aş conduce echipa de QA la acea fabrică de sticle, şi mai ales ce aş face în diferite situaţii impuse de superiori.

După 40 de minute am plecat la fel de relaxat cum am venit dar având nişte curiozitaţi despre modul în care au abordat interviul. Totul are legătura cu această titulatura de QE care nu reprezintă doar un tester.

Joi dimineaţa la 11:00, evident dormeam, m-a sunat unul dintre cei care organizeaza acest seminar să mă felicite pentru calificarea între cei 12 care chiar vor urma seminarul. Nu ştiu ce am zis, eram cam adormit după o noapte de muncă la un amărât de lexer pentru diploma. Abia când m-am trezit mi-am dat seama.

Şi uite aşa de astăzi am început cursurile. Voi mai scrie despre cursuri în următoarele zile.

No comments:

Post a Comment